Składniki:
2 szklanki mąki
1 szklanka mleka1 szklanka wody
3 łyżki masła
2 jajka
Farsz:
40 dkg mięsa gotowanego z rosołu
40 dkg ugotowanej kiszonej kapusty
1 cebula
1 ząbek czosnku
sól pieprz
Wykonanie:
do miski dajemy mąkę wodę mleko jajka sól stopione masło
sól pieprz
Wykonanie:
do miski dajemy mąkę wodę mleko jajka sól stopione masło
ciasto mieszamy robotem zostawiamy na 30 minut
naleśniki smażymy na suchej patelni
Farsz:
mięso mielimy z podsmażona cebulką czosnkiem
Farsz:
mięso mielimy z podsmażona cebulką czosnkiem
dodajemy pokrojoną kapustę
doprawiamy solą pieprzem
doprawiamy solą pieprzem
farsz dokładnie mieszamy
na naleśniki nakładamy farsz składamy
na naleśniki nakładamy farsz składamy
smażymy na złoty kolor z obu stron lub opiekamy w piekarniku