Mój kanał na YouTube

Translate

Naleśniki z mięsem z rosołu i kapusty

 













Naleśniki z mięsem z rosołu i kapusty

Składniki:

2 szklanki mąki

1 szklanka mleka
1 szklanka wody 
3 łyżki masła
2 jajka

Farsz:
40 dkg mięsa gotowanego z rosołu
40 dkg ugotowanej kiszonej kapusty 
1 cebula
1 ząbek czosnku
sól pieprz

Wykonanie:
do miski dajemy mąkę wodę mleko jajka sól stopione masło
ciasto mieszamy robotem zostawiamy na 30 minut 
naleśniki smażymy na suchej patelni

Farsz:
mięso mielimy z podsmażona cebulką czosnkiem
dodajemy pokrojoną kapustę
doprawiamy solą pieprzem 
farsz dokładnie mieszamy
na naleśniki nakładamy farsz składamy 
smażymy na złoty kolor z obu stron lub opiekamy w piekarniku