Mój kanał na YouTube

Translate

Racuchy drożdżowe z cukinią

Racuchy drożdżowe z cukinią


Składniki:
1 szklanka mleka
3 dkg drożdży
2 szklanki mąki pszennej
1 jajko
1 średnia cukinia
1 marchewka
kawałek por
szczypiorek

Rozczyn
letnie mleko mieszamy z szczyptą cukru drożdżami
zostawiamy na 10 minut 

Wykonanie: 
obraną cukinię rozdrabiamy oprószamy solą 
zostawiamy na 15 minut odciskamy nadmiar płynu
do miski dajemy mąkę jajka sól rozczyn
ciasto dokładnie mieszamy 
zostawiamy na 30 minut do wyrośnięcia pod przykryciem
dodajemy startą cukinię szczypiorek marchewkę 
ciasto dokładnie mieszamy 
racuchy kładziemy łyżką na rozgrzany tłuszcz  
smażymy na rumiano z obu stron
racuchy podajemy z sosem czosnkowym