Pasztet z cukinii
Składniki:
1 duża cukinia
1 papryka czerwona
1 marchewka
4 ząbki czosnku
1 cebula
3 łyżki mąki ziemniaczanej
4 łyżki bułki tartej
3 jajka
sól pieprz gałka oregano
Wykonanie:
3 jajka
sól pieprz gałka oregano
Wykonanie:
opłukaną cukinię obieramy ze skóry usuwamy miąższ
cukinie ścieramy na tarce o dużych oczkach
cukinie ścieramy na tarce o dużych oczkach
oprószamy solą zostawiamy na 15 minut
odciskamy z nadmiaru soku
dajemy pokrojoną cebulę czosnek paprykę marchewkę
doprawiamy solą pieprzem oregano
dodajemy mąkę ubite jajka bułkę
dajemy pokrojoną cebulę czosnek paprykę marchewkę
doprawiamy solą pieprzem oregano
dodajemy mąkę ubite jajka bułkę
masę dokładnie wyrabiamy
dajemy do formy keksowej 11 x 25 cm wysmarowanej masłem
pasztet pieczemy 1 godzinę w 180 st
pasztet pieczemy 1 godzinę w 180 st