Leczo z cukinii
Składniki:
3 cukinie
7 szt papryki 3 kolory
6 pomidorów
1/2 kg wędliny
2 cebule
5 ząbków czosnku
sól pieprz zioła prowansalskie słodka papryka
1.5 szklanki bulionu
2 łyżki tłuszczu
Wykonanie:
pomidory zalewamy wrzącą wodą obieramy ze skóry
6 pomidorów
1/2 kg wędliny
2 cebule
5 ząbków czosnku
sól pieprz zioła prowansalskie słodka papryka
1.5 szklanki bulionu
2 łyżki tłuszczu
Wykonanie:
pomidory zalewamy wrzącą wodą obieramy ze skóry
cebulę kroimy w kostkę podsmażamy z pokrojoną kiełbasą
dodajemy pokrojone pomidory paprykę cukinię
całość zalewamy bulionem
doprawiamy solą pieprzem ziołami zmiażdżonym czosnkiem papryką
dusimy 25 minut pod przykryciem
doprawiamy solą pieprzem ziołami zmiażdżonym czosnkiem papryką
dusimy 25 minut pod przykryciem
na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy
leczo mieszamy