Składniki:
1/2 litra mleka skondensowanego
2 galaretki wiśniowe
1 szklanka wiśni z nalewki
cukier do smaku
okrągłe biszkopty
płatki migdałowe
Polewa
1/2 czekolady
Polewa
1/2 czekolady
1 łyżka śmietanki
składniki polewy podgrzewamy
Wykonanie:
galaretki zalewamy 1szklanka wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
mleko ubijamy na puszystą masę
dodajemy tężejącą galaretkę masę mieszamy
miskę 20 cm wykładamy folią spożywczą
składniki polewy podgrzewamy
Wykonanie:
galaretki zalewamy 1szklanka wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
mleko ubijamy na puszystą masę
dodajemy tężejącą galaretkę masę mieszamy
miskę 20 cm wykładamy folią spożywczą
dajemy 1/2 masy do pozostałej dajemy wiśnie mieszamy
na wierzch układamy biszkopty dajemy do lodówki na 2 godziny
na wierzch układamy biszkopty dajemy do lodówki na 2 godziny
ciasto odwracamy polewamy czekoladą