Składniki:
4 duże jajka
1 szklanka mąki pszennej
1 łyżka kakao
1 /2 szklanki mąki ziemniaczanej
3/4 szklanki cukru
1 łyżka kawy rozpuszczalnej
1/3 szklanki mleka
1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
Krem
1 budyń
1.5 szklanki mleka
20 dkg masła
1/2 szklanki cukru pudru
2 łyżki kawy rozpuszczalnej
1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
Krem
1 budyń
1.5 szklanki mleka
20 dkg masła
1/2 szklanki cukru pudru
2 łyżki kawy rozpuszczalnej
1 duży słoik dżemu
bezy
Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę
Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę
dodajemy obie mąki kakao proszkiem dolewamy mleko z kawą
ciasto delikatnie mieszamy wykładamy do formy 27 x 17 cm
wyłożonej papierem do pieczenia
ciasto delikatnie mieszamy wykładamy do formy 27 x 17 cm
wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy około 35 minut w 170 st
Krem
1 szklankę mleka gotujemy w pozostałym mieszamy budyń kawę
Krem
1 szklankę mleka gotujemy w pozostałym mieszamy budyń kawę
dolewamy do mleka mieszamy
budyń gotujemy 2 minuty studzimy
masło z cukrem ucieramy do białości
masło z cukrem ucieramy do białości
dodajemy po łyżce zimnego budyniu
masę ucieramy na puszysty krem
wierzch biszkoptu ścinamy miksujemy
masę ucieramy na puszysty krem
wierzch biszkoptu ścinamy miksujemy
biszkopt smarujemy dżemem
układamy bezy smarujemy kremem
wierzch ciasta posypujemy okruchami ciasta
wierzch ciasta posypujemy okruchami ciasta
dajemy do lodówki na kilka godzin