Mój kanał na YouTube

Translate

Naleśniki z młodą kapustą

 




 Naleśniki z młodą kapustą

Składniki:
 
2 jajka
2 szklanki mąki pszennej
1 szklanka wody
1 szklanka mleka
2 łyżki masła
sól pieprz 

Kapusta
1 główka młodej kapusty
1 cebula
2 łyżki masła
koperek
cebulę kroimy w kosteczkę podsmażamy 
dodajemy poszatkowaną kapustę 
polewamy 1/2 szklanki wody dusimy 20 minut pod przykryciem 
doprawiamy solą pieprzem dodajemy posiekany koperek


Wykonanie:
do miski dajemy jajka mąkę mleko wodę stopione masło 
doprawiamy solą pieprzem mieszamy 
ciasto zostawiamy na 20 minut 
porcje ciasta dajemy na rozgrzaną patelnię
naleśniki smażymy na złoty kolor odwracamy
na naleśniki nakładamy kapustę zwijamy