Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą
Składniki:
1/2 dużej główki młodej kapusty
20 dkg wędliny
20 dkg wędliny
7 pieczarek
1 łyżka tłuszczu
1 marchewka
1 cebula
2 ząbki czosnku
1 marchewka
1 cebula
2 ząbki czosnku
1 łyżka koncentratu pomidorowego
sól pieprz
sól pieprz
2 liście laurowe
3 ziela angielskie
zielona pietruszka koperek
Wykonanie:
cebulę czosnek marchewkę pieczarki kroimy
zielona pietruszka koperek
Wykonanie:
cebulę czosnek marchewkę pieczarki kroimy
przekładamy do rondla z rozgrzanym tłuszczem podsmażamy
dodajemy poszatkowaną kapustę
doprawiamy solą pieprzem dajemy liść laurowy ziele angielskie
doprawiamy solą pieprzem dajemy liść laurowy ziele angielskie
zalewamy 1 szklanką wody gotujemy 30 minut pod przykryciem
na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy danie zagotowujemy
posypujemy zieloną pietruszką koperkiem