Ciasto z rabarbarem i kruszonką
Składniki:1duże jajko
3/4 szklanki cukru
2 szklanki mąki pszennej
1/2 szklanki oleju
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 szklanki mleka
szczyptę soli
Rabarbar
30 dkg rabarbaru
1 łyżka kisielu
płukany rabarbar osuszamy kroimy oprószamy kisielem
Kruszonka
1 szklanka mąki pszennej
1/2 szklanki oleju
1/2 szklanki cukru
składniki kruszonki dokładnie mieszamy
Wykonanie:
do miski dajemy mąkę cukier jajko sól proszek
1/2 szklanki oleju
1/2 szklanki cukru
składniki kruszonki dokładnie mieszamy
Wykonanie:
do miski dajemy mąkę cukier jajko sól proszek
dolewamy olej mleko ciasto dokładnie mieszamy
wykładamy dajemy na blaszkę 27 x 17 cm wyłożona papierem
na ciasto dajemy rabarbar posypujemy kruszonką
pieczemy w 170 st około 50 minut
na ciasto dajemy rabarbar posypujemy kruszonką
pieczemy w 170 st około 50 minut
wierzch ciasta posypujemy cukrem pudrem