Ciasto bez pieczenia tiramisu truskawkowe
Składniki:okrągłe biszkopty
Śmietana
400 ml śmietany 30 %
2 łyżeczki żelatyny
3 łyżki cukru pudru
Truskawki
1/2 kg truskawek
3 łyżeczki żelatyny
cukier do smaku
żelatynę zalewamy 1/3 szklanki wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
opłukane i obrane truskawki osuszamy
1 część truskawek miksujemy pozostałe kroimy
dolewamy żelatynę mieszamy
Wykonanie:
formę 25 x 10 wykładamy folą spożywczą układamy biszkopty
Śmietana
żelatynę zalewamy 1/3 szklanki wrzącej wody
Wykonanie:
formę 25 x 10 wykładamy folą spożywczą układamy biszkopty
Śmietana
żelatynę zalewamy 1/3 szklanki wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
dodajemy płynną żelatynę masę mieszamy
na biszkopty wykładamy masę truskawkową
na biszkopty wykładamy masę truskawkową
a na nią śmietanę masę truskawkową
ponownie śmietanę na wierzch biszkopty
dajemy do lodówki na 2 godziny po tym czasie ciasto odwracamy