Składniki:
3 jajka
2 szklanki mąki pszennej
1 łyżka kakao
1 /2 szklanki mleka
1 szklanka cukru
1/2 szklanki oleju
1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
Ser
3 jajka
2 szklanki mąki pszennej
1 łyżka kakao
1 /2 szklanki mleka
1 szklanka cukru
1/2 szklanki oleju
1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
Ser
1 kg zmielonego sera
3 jajka
1/2 szklanki mleka
1 budyń
1/2 szklanki mleka
1 budyń
10 dkg masła
1 szklanka cukru
2 łyżki mąki ziemniaczanej
Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę
2 łyżki mąki ziemniaczanej
Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę
dolewamy olej mleko dodajemy mąkę z proszkiem
ciasto mieszamy dzielimy na 2 części
do jednej części ciasta dajemy kakao mleko mieszamy
tortownicę 25 cm wykładamy papierem do pieczenia
ciasto przekładamy do formy na przemian jasne kakaowe
pieczemy w 170 st około 30 minut
Ser
w rondlu podgrzewamy masło
do jednej części ciasta dajemy kakao mleko mieszamy
tortownicę 25 cm wykładamy papierem do pieczenia
ciasto przekładamy do formy na przemian jasne kakaowe
pieczemy w 170 st około 30 minut
Ser
w rondlu podgrzewamy masło
dodajemy ser ubite jajka z cukrem
dolewamy rozmieszany w mleku budyń mąkę
masę serową mieszamy gotujemy 3 minuty
na ciasto wykładamy masę serową studzimy
ciasto dajemy na kilka godzin do lodówki
ciasto dajemy na kilka godzin do lodówki