Pieczeń z mielonej karkówki
Składniki:
1 kg karczku
3 łyżki bułki tartej
1/3 szklanki wody
2 łyżki pikantnego keczupu
1 cebula
2 jajka
1 łyżka tłuszczu
sól pieprz czosnek słodka papryka
Wykonanie:
opłukane mięso kroimy w paseczki mielimy z podsmażoną cebulą
1 cebula
2 jajka
1 łyżka tłuszczu
sól pieprz czosnek słodka papryka
Wykonanie:
opłukane mięso kroimy w paseczki mielimy z podsmażoną cebulą
dodajemy jajka bułkę wodę keczup
doprawiamy solą pieprzem ziołami papryką czosnkiem
masę mięsną bardzo dokładnie wyrabiamy
masę mięsną bardzo dokładnie wyrabiamy
przekładamy do formy keksowej 11x 26 cm
wyłożonej papierem do pieczenia
wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy około 50 minut w 180 st