Kotlety schabowe faszerowane
Składniki:4 plastry schabu
Farsz
5 dkg sera żółtego
1 duży kiszony ogórek
5 dkg sera żółtego
1 duży kiszony ogórek
3 ugotowane jajka
3 łyżki mąki ziemniaczanej
sól pieprz
tłuszcz do smażenia
3 łyżki mąki ziemniaczanej
sól pieprz
tłuszcz do smażenia
ser jajka ogórek ścieramy na tarce o dużych oczkach
doprawiamy solą pieprzem
farsz dokładnie mieszamy
Wykonanie:
opłukane plastry schabu osuszamy mocno rozbijamy
Wykonanie:
opłukane plastry schabu osuszamy mocno rozbijamy
oprószamy solą pieprzem
na mięso dajemy farsz składamy na pół obtaczamy w mące
smażymy na małym ogniu na rumiano z obu stron
na mięso dajemy farsz składamy na pół obtaczamy w mące
smażymy na małym ogniu na rumiano z obu stron