Mój kanał na YouTube

Translate

Domowy pasztet pieczony

 

Domowy pasztet pieczony 

Składniki:
1 kg łopatki
20 dkg wątróbki
1 marchewka 
1 pietruszka 
kawałek selera
1 cebula
3 łyżki bułki tartej
2 jajka
sól pieprz liść laurowy ziele angielskie
czosnek z ziołami bazylia

Wykonanie:
opłukaną łopatkę  kroimy w kostkę 
zalewamy wodą gotujemy godzinę z warzywami
w osolonej wodzie z liściem laurowym zielem angielskim 
do miękkiego mięsa dodajemy wątrobę cebulę gotujemy 20 minut
całość wyjmujemy dodajemy jajka bułkę część wywaru
doprawiamy solą pieprzem bazylią czosnkiem 
składniki pasztetu miksujemy 
masę dajemy do formy keksowej 25 x 11 cm
pasztet pieczemy godzinę w 170 st