Mój kanał na YouTube

Translate

Ziemniaki faszerowane z piekarnika

 

Ziemniaki faszerowane z piekarnika


Składniki:

5 dużych ziemniaków

Farsz
10 dkg kiełbasy
1 duży ogórek 
kawałek czerwonej papryki
sól pieprz 
10 dkg sera żółtego
szczypiorek

Wykonanie:
wyszorowane ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie 15 minut
obieramy z skóry kroimy wzdłuż wydrążamy miąższ
zostawiamy 1 cm ścianki

Farsz
kiełbasę ogórka paprykę miąższ z ziemniaków kroimy w kosteczkę
doprawiamy solą pieprzem 
farsz dokładnie mieszamy z posiekanym szczypiorkiem
połówki ziemniaków napełniamy farszem
przekładamy dajemy do naczynia żaroodpornego
wierzch posypujemy starym serem
ziemniaki pieczemy około 30 minut w 180 st