Ziemniaki faszerowane z piekarnika
Składniki:
5 dużych ziemniaków
Farsz
10 dkg kiełbasy
1 duży ogórek
kawałek czerwonej papryki
sól pieprz
10 dkg sera żółtego
sól pieprz
10 dkg sera żółtego
szczypiorek
Wykonanie:
wyszorowane ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie 15 minut
obieramy z skóry kroimy wzdłuż wydrążamy miąższ
zostawiamy 1 cm ścianki
Farsz
kiełbasę ogórka paprykę miąższ z ziemniaków kroimy w kosteczkę
doprawiamy solą pieprzem
Wykonanie:
wyszorowane ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie 15 minut
obieramy z skóry kroimy wzdłuż wydrążamy miąższ
zostawiamy 1 cm ścianki
Farsz
kiełbasę ogórka paprykę miąższ z ziemniaków kroimy w kosteczkę
doprawiamy solą pieprzem
farsz dokładnie mieszamy z posiekanym szczypiorkiem
połówki ziemniaków napełniamy farszem
przekładamy dajemy do naczynia żaroodpornego
wierzch posypujemy starym serem
ziemniaki pieczemy około 30 minut w 180 st
połówki ziemniaków napełniamy farszem
przekładamy dajemy do naczynia żaroodpornego
wierzch posypujemy starym serem
ziemniaki pieczemy około 30 minut w 180 st