Racuchy z kaszy manny i banana
Składniki:
2 banany3 łyżki cukru pudru
1.5 szklanki kaszy manny
1 szklanka mleka
1 jajko
1 jajko
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczyptę soli
tłuszcz do smażenia
cukier puder
Wykonanie:
do miski dajemy mleko banany proszek jajko cukier sól kaszę mannę
szczyptę soli
tłuszcz do smażenia
cukier puder
Wykonanie:
do miski dajemy mleko banany proszek jajko cukier sól kaszę mannę
całość dokładnie miksujemy zostawiamy na 30 minut
racuszki kładziemy łyżką na rozgrzany tłuszcz
smażymy na złoty kolor z obu stron
smażymy na złoty kolor z obu stron
zdejmujemy na ręcznik papierowy
racuchy posypujemy cukrem pudrem lub podajemy z konfiturą
racuchy posypujemy cukrem pudrem lub podajemy z konfiturą