Kociołek wiejski
Składniki:
30 dkg kiełbasy10 dkg boczku wędzonego
1/2 kg pieczarek
4 ziemniaki
1 puszka fasoli czerwonej
1 papryka czerwona
1 cebula
1/2 kg pieczarek
4 ziemniaki
1 puszka fasoli czerwonej
1 papryka czerwona
1 cebula
4 łyżki koncentratu pomidorowego
sól pieprz papryka
2 ząbki czosnku
zielona pietruszka szczypiorek
Wykonanie:
sól pieprz papryka
2 ząbki czosnku
zielona pietruszka szczypiorek
Wykonanie:
boczek kroimy w paseczki podsmażamy z cebulą i czosnkiem
dodajemy pokrojone ziemniaki pieczarki kiełbasę
doprawiamy solą pieprzem papryką zmiażdżonym czosnkiem
dusimy 20 minut na małym ogniu pod przykryciem
dajemy odsączoną fasolę pokrojoną paprykę koncentrat pomidorowy
całość gotujemy 10 minut pod przykryciem mieszamy
doprawiamy solą pieprzem papryką zmiażdżonym czosnkiem
dusimy 20 minut na małym ogniu pod przykryciem
dajemy odsączoną fasolę pokrojoną paprykę koncentrat pomidorowy
całość gotujemy 10 minut pod przykryciem mieszamy