Mój kanał na YouTube

Translate

Deser budyniowy




Deser budyniowy

Składniki:
1 budyń waniliowy
1.5 szklanki mleka
1 łyżka masła
2 łyżki cukru

Budyń czekoladowy
2 budynie czekoladowe
3 szklanki mleka
2 łyżki masła
4 łyżki cukru

Płatki migdałowe 
garść płatków prażymy na suchej patelni na złoty kolor

Wykonanie :
Budyń waniliowy
1 szklankę mleka gotujemy w pozostałym mieszamy budyń waniliowy
dolewamy do gotującego się mleka mieszamy dodajemy cukier masło 
budyń gotujemy 2 minuty mieszamy

Budynie czekoladowe mieszamy w szklance mleka
pozostałe mleko gotujemy dolewamy rozmieszane budynie 
dodajemy cukier masło mieszamy zagotowujemy

Miskę wykładamy folią spożywczą 
dajemy 1/2 budyniu czekoladowego a na niego wykładamy budyń waniliowy 
układamy pokrojone banany na wierzch dajemy pozostały budyń czekoladowy
deser studzimy dajemy do lodówki na 4 godziny
po tym czasie deser odwracamy dekorujemy płatkami migdałowymi