Składniki:
1 budyń waniliowy
1.5 szklanki mleka
1 łyżka masła
2 łyżki cukru
2 łyżki cukru
Budyń czekoladowy
2 budynie czekoladowe
3 szklanki mleka
2 łyżki masła
4 łyżki cukru
Płatki migdałowe
garść płatków prażymy na suchej patelni na złoty kolor
Wykonanie :
Budyń waniliowy
1 szklankę mleka gotujemy w pozostałym mieszamy budyń waniliowy
dolewamy do gotującego się mleka mieszamy dodajemy cukier masło
budyń gotujemy 2 minuty mieszamy
Budynie czekoladowe mieszamy w szklance mleka
pozostałe mleko gotujemy dolewamy rozmieszane budynie
dodajemy cukier masło mieszamy zagotowujemy
Miskę wykładamy folią spożywczą
dajemy 1/2 budyniu czekoladowego a na niego wykładamy budyń waniliowy
układamy pokrojone banany na wierzch dajemy pozostały budyń czekoladowy
deser studzimy dajemy do lodówki na 4 godziny
po tym czasie deser odwracamy dekorujemy płatkami migdałowymi