Mój kanał na YouTube

Translate

Ciasto orzechowe z budyniem


Ciasto orzechowe z budyniem 


Składniki :
1 szklanka białek
1.5 szklanki mąki pszennej
1 szklanka cukru
1/2 szklanki oleju
1/2 szklanki mleka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 szklanka mielonych orzechów

Krem
2 budynie 
1 litr kompotu
1 szklanka cukru
10 dkg masła
herbatniki maślane

Polewa
1/2 czekolady 
2 łyżki śmietanki 
składniki polewy podgrzewamy



Wykonanie:
białka z cukrem ubijamy na puszystą masę
dodajemy przesianą mąkę z proszkiem orzechy 
dolewamy mleko olej ciasto mieszamy 
dajemy do formy 27 x 17 cm wyłożonej orzeszkami
pieczemy w 170 st około 40 minut
ciasto kroimy na pół wykładamy budyń
przykrywamy ciastem 
smarujemy budyniem układamy herbatniki
wierzch polewamy polewą 
ciasto dajemy do lodówki na 2 godziny