Translate

Kliknij w zdjęcie poniżej aby dowiedzieć się więcej

Moje książki

Naleśniki z mięsem z rosołu

 





Naleśniki z mięsem z rosołu

Składniki:
2 szklanki mąki pszennej
1 szklanka mleka
1 szklanka wody
3 łyżki stopionego masła
2 jajka
sól

Farsz:
1/2 kg mięsa gotowanego z rosołu
1 cebula
1 łyżka tłuszczu
sól pieprz
1 ząbek czosnku

Wykonanie:
mąkę wodę mleko jajka sól stopione masło mieszamy 
ciasto zostawiamy na 30 minut 
naleśniki smażymy na suchej patelni

Farsz:
mięso mielimy z podsmażoną cebulką czosnkiem
doprawiamy solą pieprzem 
farsz dokładnie mieszamy
na naleśniki dajemy porcję farszu składamy 
zapiekamy w piekarniku lub na patelni
naleśniki podajemy na gorąco