Składniki:
5 dużych ziemniaków
1 jajko
3 łyżki mąki pszennej
sól pieprz majeranek słodka papryka
Mięso
40 dkg mięsa mielonego z łopatki
1 cebula
2 ząbki czosnku
do mięsa dajemy cebulę czosnek startą na tarce o drobnych oczkach
doprawiamy solą pieprzem papryką majerankiem
masę mięsną bardzo dokładnie wyrabiamy
Pieczarki
Pieczarki
5 dużych pieczarek
1 cebula
1 cebula
1 ząbek czosnku
Wykonanie:
ziemniaki ścieramy na tarce o drobnych oczkach
doprawiamy solą pieprzem
na patelnię dajemy porcje ciasta układamy kotlet smażymy
ziemniaki ścieramy na tarce o drobnych oczkach
doprawiamy solą pieprzem
na patelnię dajemy porcje ciasta układamy kotlet smażymy
na wierzch dajemy porcję masy ziemniaczanej
smażymy z drugiej strony kotlety zdejmujemy
na powstałym tłuszczu podsmażamy cebulę z pieczarkami
na powstałym tłuszczu podsmażamy cebulę z pieczarkami
podlewamy śmietanka układamy kotlety dusimy 10 minut