Klopsiki po Bawarsku
Składniki:
1/2 kg mielonej wieprzowiny
10 dkg boczku wędzonego
1 jajko
1 jajko
1 cebula
1 łyżka chrzanu
1 łyżka chrzanu
1 łyżka keczupu
sól pieprz
Wykonanie:
sól pieprz
Wykonanie:
boczek kroimy w słupki smażymy na złoty kolor zdejmujemy z patelni
mięso doprawiamy solą pieprzem
mięso doprawiamy solą pieprzem
dodajemy jajko keczup chrzan pokrojoną cebulę
masę mięsną bardzo dokładnie mieszamy
formujemy klopsiki wielkości orzecha włoskiego
smażymy na powstałym tłuszczu z boczku na złoto brązowy kolor
masę mięsną bardzo dokładnie mieszamy
formujemy klopsiki wielkości orzecha włoskiego
smażymy na powstałym tłuszczu z boczku na złoto brązowy kolor
podlewamy niewielką ilością wody
klopsiki dusimy 10 minut pod przykryciem posypujemy boczkiem