Śledzie pod kołderką z marchewki
Składniki:
5 filetów śledzia a`la matias
1/2 cytryny
zielona pietruszka
Sos
5 łyżek majonezu
3 łyżki jogurtu
sól pieprz oregano
Sos
5 łyżek majonezu
3 łyżki jogurtu
sól pieprz oregano
składniki sosu mieszamy
Wykonanie:
śledzie kroimy na 1/2 cm kawałki
Wykonanie:
śledzie kroimy na 1/2 cm kawałki
cebule kroimy w kosteczkę zakwaszamy sokiem z cytryny
oprószamy solą pieprzem cukrem
ogórki kroimy w kosteczkę
marchewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach
śledzie układamy warstwowo smarujemy sosem
śledzie układamy warstwowo smarujemy sosem
oprószamy solą pieprzem
na wierzch dajemy startą marchewkę
na wierzch dajemy startą marchewkę