Składniki:
20 dkg pieczarek
30 dkg krewetek
30 dkg krewetek
1 czerwona cebula
1/2 szklanki groszku zielonego
1/2 cytryny
1/2 cytryny
2 łyżki masła
1 łyżka majonezu
2 ząbki czosnku
sól pieprz
zielona pietruszka
Wykonanie:
krewetki odmrażamy usuwamy pancerzyk płuczemy osuszamy
2 ząbki czosnku
sól pieprz
zielona pietruszka
Wykonanie:
krewetki odmrażamy usuwamy pancerzyk płuczemy osuszamy
cebulę czosnek pieczarki kroimy w plasterki
podsmażamy na maśle odparowujemy nadmiar płynu
dodajemy krewetki smażmy 3 minuty studzimy
dodajemy krewetki smażmy 3 minuty studzimy
dodajemy majonez groszek posiekaną pietruszkę
doprawiamy solą pieprzem skrapiamy sokiem z cytryny
sałatkę mieszamy
doprawiamy solą pieprzem skrapiamy sokiem z cytryny
sałatkę mieszamy