Składniki:
2 jajka
3 szklanki mąki pszennej
1 szklanka mielonego maku
1/2 szklanki cukru
1/2 szklanki kwaśnej śmietany
1/2 szklanki miodu
1/2 szklanki oleju
2 łyżki przyprawy piernika
1.5 łyżeczki sody
rodzynki orzechy
Wykonanie
1/2 szklanki cukru
1/2 szklanki kwaśnej śmietany
1/2 szklanki miodu
1/2 szklanki oleju
2 łyżki przyprawy piernika
1.5 łyżeczki sody
rodzynki orzechy
Wykonanie
do mąkę dodajemy mak miód jajka śmietanę sodę przyprawę do piernika
ciasto mieszamy przekładamy do formy 17 x 27 cm
wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy około 40 minut w 170 st
wierzch posypujemy czekoladą dekorujemy
pieczemy około 40 minut w 170 st
wierzch posypujemy czekoladą dekorujemy