Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego
1 żółtko
2 łyżki mleka
czarnuszka
Farsz
25 dkg pieczarek
10 dkg kiszonej kapusty
1 łyżka masła
sól pieprz majeranek
pieczarki kroimy podsmażamy na maśle
dodajemy kapustę podlewamy niewielką ilością wody
dusimy 30 minut pod przykryciem miksujemy
doprawiamy solą pieprzem majerankiem
farsz dokładnie mieszamy
Wykonanie:
ciasto francuskie odwijamy z papieru
Wykonanie:
ciasto francuskie odwijamy z papieru
wycinamy foremką parzystą liczbę
w 1/2 robimy robimy otwór składamy napełniamy farszem
boki smarujemy rozmąconym żółtkiem z mlekiem posypujemy czarnuszką
układamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia
pieczemy w 200 st st około 20 minut
pieczemy w 200 st st około 20 minut