Naleśniki z mięsem z piekarnika
Składniki:
6 jajek
6 łyżek mleka
sól pieprz
2 łyżki masła
Farsz
30 dkg mięsa mielonego
1 ząbek czosnku
Wykonanie:
jajka z mlekiem dokładnie mieszamy dolewamy stopione masło
doprawiamy solą pieprzem
na patelnię wlewamy niewielką porcję ciasta
smażymy na złoty kolor z obu stron
6 łyżek mleka
sól pieprz
2 łyżki masła
Farsz
30 dkg mięsa mielonego
1 ząbek czosnku
1 cebula
1 łyżka majonezu
1 łyżka majonezu
10 dkg sera żółtego
2 pomidory
do mięsa dodajemy starta cebulę czosnek majonez
do mięsa dodajemy starta cebulę czosnek majonez
doprawiamy solą pieprzem
farsz dokładnie mieszamy
Sos
1/2 szklanki śmietany 30 %
1 jajko
5 dkg sera żółtego
2 łyżki keczupu
składniki sosu mieszamy
Wykonanie:
jajka z mlekiem dokładnie mieszamy dolewamy stopione masło
doprawiamy solą pieprzem
na patelnię wlewamy niewielką porcję ciasta
smażymy na złoty kolor z obu stron
naleśniki smarujemy mięsem dajemy pokrojony pomidor starty ser zwijamy
przekładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem
polewamy sosem pieczemy 40 minut w 180 st