Translate

Kliknij w zdjęcie poniżej aby dowiedzieć się więcej

Moje książki

Kule cebulowe


Kule cebulowe

Składniki:
3 duże cebule
sól pieprz słodka papryka
1/2 kg mięsa mielonego
1 ząbek czosnku
10 dkg sera żółtego
30 dkg białej kapusty 
1 mała marchewka
2 łyżki majonezu

Wykonanie:
kapustę drobno szatkujemy marchewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach
oprószamy solą mieszamy
mięso doprawiamy solą pieprzem papryką dajemy zmiażdżony czosnek 
masę dokładnie mieszamy bardzo dokładnie wyrabiamy
cebulę kroimy na 1/2 cm plasterki oprószamy solą pieprzem
dajemy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem
na każdy plaster cebuli dajemy placek mięsny wielkości cebuli 
na wierzch kapustę z marchewką ser majonez  
kule cebulowe pieczemy 40 minut w 180 st