Składniki:
1 szklanka mąki pszennej
3/4 szklanki mąki ziemniaczanej
1/2 szklanki płatków migdałowych
20 dkg masła
1/2 szklanki cukru
2 żółtka gotowane
20 dkg masła
1/2 szklanki cukru
2 żółtka gotowane
2 żółtka surowe
Wykonanie:
obie mąki przesiewamy z proszkiem łączymy z masłem cukrem
Wykonanie:
obie mąki przesiewamy z proszkiem łączymy z masłem cukrem
dodajemy starte mało cukier migdały
ciasto zarabiamy dajemy do lodówki na 30 minut
wałkujemy wycinamy foremką ciasteczka
dajemy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia
pieczemy w 180 st około 12 - 15 minut
dajemy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia
pieczemy w 180 st około 12 - 15 minut