Translate

Kliknij w zdjęcie poniżej aby dowiedzieć się więcej

Moje książki

Burgery ziemniaczane




Burgery ziemniaczane

Składniki:
60 dkg ziemniaków
2 łyżki mąki ziemniaczanej

Burgery
30 dkg mięsa mielonego
2 cebule
2 łyżki tłuszczu
2 łyżki keczupu
5 dkg startego sera
sól pieprz słodka papryka 
tłuszcz do smażenia
mięso doprawiamy solą pieprzem papryka 
masę mięsną bardzo dokładnie wyrabiamy 
formujemy okrągłe kotlety spłaszczamy
smażymy z obu stron na złotobrązowy kolor
cebulę kroimy w kosteczkę podsmażamy na złoty kolor

Wykonanie:
ziemniaki gotujemy 25 minut w osolonej wodzie odcedzamy
przepuszczamy przez praskę dodajemy mąkę 
doprawiamy solą pieprzem
masę ziemniaczaną dokładnie wyrabiamy 
formujemy okrągłe placki 
smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor
smarujemy keczupem dajemy porcje cebuli ser
układamy burgera placek ziemniaczany
wierzch posypujemy startym serem zapiekamy