Krokiety z kiszoną kapusta i suszonymi grzybami
Składniki:
2 szklanki mąki pszennej
1 szklanka mleka
1 szklanka wody
1 jajko
3 łyżki stopionego masła
2 szklanki mąki pszennej
1 szklanka mleka
1 szklanka wody
1 jajko
3 łyżki stopionego masła
sól pieprz
Farsz:
garść suszonych grzybów
1 cebula
1/2 kg kapusty kiszonej
sól pieprz tymianek
Wykonanie:
do miski dajemy mąkę wodę mleko jajko sól pieprz masło
Farsz:
garść suszonych grzybów
1 cebula
1/2 kg kapusty kiszonej
sól pieprz tymianek
Wykonanie:
do miski dajemy mąkę wodę mleko jajko sól pieprz masło
ciasto dokładnie mieszamy zostawiamy na 30 minut
Do panierowania
3/4 szklanki ciasta naleśnikowego
bułka tarta
Farsz:
opłukane grzyby zalewamy woda moczymy na noc gotujemy godzinę
grzyby i cebulę drobniutko kroimy podsmażamy
Do panierowania
3/4 szklanki ciasta naleśnikowego
bułka tarta
Farsz:
opłukane grzyby zalewamy woda moczymy na noc gotujemy godzinę
grzyby i cebulę drobniutko kroimy podsmażamy
dodajemy kapustę podlewamy wodą z grzybów
gotujemy 40 minut pod przykryciem
doprawiamy solą pieprzem tymiankiem
na naleśniki nakładamy farsz składamy
krokiety zanurzamy w cieście obtaczamy w bułce tartej
smażymy na złoty kolor z obu stron
doprawiamy solą pieprzem tymiankiem
na naleśniki nakładamy farsz składamy
krokiety zanurzamy w cieście obtaczamy w bułce tartej
smażymy na złoty kolor z obu stron