Sernik z jabłkami i kruszonką czekoladową
Składniki:3 szklanki mąki pszennej
2 jajka
3/4 szklanki oleju
3/4 szklanki cukru
3 łyżki kakao
2 łyżki kwaśnej śmietany
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Ser
1 kg mielonego sera białego
1 szklanka cukru
6 jajek
1 budyń
2 łyżki kaszy manny
1 szklanka cukru
6 jajek
1 budyń
2 łyżki kaszy manny
Jabłka
2 duże jabłka
2 duże jabłka
cynamon
jabłka kroimy w kosteczkę oprószamy cynamonem
Wykonanie:
Wykonanie:
do miski dajemy mąkę kakao olej jajka śmietanę proszek
ciasto dokładnie wyrabiamy dzielimy na 2 części
większą część ciasta dajemy do formy 25 cm
wyłożoną papierem do pieczenia
Ser
ser z cukrem jajkami ucieramy dodajemy budyń kaszę
masę serową bardzo dokładnie mieszamy
ser z cukrem jajkami ucieramy dodajemy budyń kaszę
masę serową bardzo dokładnie mieszamy
na ciasto dajemy dajemy masę serową jabłka
na wierzch układamy kruszonkę z pozostałego ciasta
sernik pieczemy w 170 st godzinę
sernik pieczemy w 170 st godzinę
studzimy w piekarniku przy otwartych drzwiczkach