Składniki:
1.5 szklanki mąki pszennej
1/2 szklanki ciepłej wody
1 łyżka masła
sól
Wykonanie:
mąkę łączymy z wodą masłem szczyptą soli zarabiamy
sól
Wykonanie:
mąkę łączymy z wodą masłem szczyptą soli zarabiamy
ciasto zostawiamy 30 minut pod przykryciem
Farsz:
20 dkg mięsa wieprzowego
1 cebula
2 ząbki czosnku
sól pieprz
1/3 szklanki wody
mięso łączmy z startą cebulą czosnkiem
doprawiamy solą pieprzem
dolewamy wodę farsz dokładnie mieszamy
Wykonanie:
ciasto cienko wałkujemy wycinamy duże krążki
Wykonanie:
ciasto cienko wałkujemy wycinamy duże krążki
dajemy farsz składamy wycinamy foremką lub zlepiamy
pierogi smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor