Składniki:
1 szklanka jogurtu lub kwaśnego mleka
1 jajko
sól pieprz
1 cebula
2 ząbki czosnku
1/2 szklanki mąki pszennej
3 łyżki masła
Farsz
1/2 szklanki mąki pszennej
3 łyżki masła
Farsz
30 dkg pieczarek
20 dkg kiełbasy
1 cebula
2 łyżki masła
pieczarki kroimy w drobna kosteczkę podsmażamy na maśle z starą cebulą
odparowujemy nadmiar płynu dusimy około 10 minut
dodajemy pokrojoną kiełbasę całość podsmażamy
doprawiamy sola pieprzem
farsz mieszamy
Wykonanie:
ziemniaki ścieramy na tarce o drobnych oczkach
dodajemy sól pieprz mąkę startą cebulę czosnek jajko stopione masło
ciasto dokładnie mieszamy
porcję ciasta nakładamy na rozgrzaną patelnię
smażymy z obu na złoty kolor
na naleśniki nakładamy porcję farszu zwijamy
smażymy z obu na złoty kolor
na naleśniki nakładamy porcję farszu zwijamy