Składniki:
2 szklanki mąki pszennej
1 szklanka mleka
1 szklanka wody
3 łyżki pikantnego keczupu
3 jajka
2 łyżki masła
sól
Farsz:
80 dkg pieczarek
15 dkg sera żółtego
1 cebula
sól pieprz
2 ząbki czosnku
sól
Farsz:
80 dkg pieczarek
15 dkg sera żółtego
1 cebula
sól pieprz
2 ząbki czosnku
szczypiorek
szczypiorek zanurzamy na 2 minuty we wrzącej wodzie
Wykonanie:
szczypiorek zanurzamy na 2 minuty we wrzącej wodzie
Wykonanie:
do miski dajemy mleko wodę mąkę jajka keczup
doprawiamy solą pieprzem
dolewamy stopione masło
ciasto mieszamy zostawiamy na 30 minut
ciasto mieszamy zostawiamy na 30 minut
naleśniki smażymy na suchej patelni
Farsz:
Farsz:
obrane pieczarki ścieramy na tarce o dużych oczkach
podsmażamy z pokrojoną cebulką czosnkiem
podsmażamy z pokrojoną cebulką czosnkiem
odparowujemy nadmiar płynu
doprawiamy solą pieprzem
farsz studzimy dodajemy starty ser mieszamy
na usmażone naleśniki nakładamy farsz
składamy sakiewki obwiązujemy szczypiorkiem
farsz studzimy dodajemy starty ser mieszamy
na usmażone naleśniki nakładamy farsz
składamy sakiewki obwiązujemy szczypiorkiem