Kapsalon holenderski
Składniki:
1 filet z kurczaka
30 dkg frytek
Wykonanie:
filet kroimy w kostkę doprawiamy solą pieprzem
smażymy na rozgrzanym tłuszczu 10 minut mieszamy
2 pomidory
kawałek zielonego ogórka
kilka liści kapusty pekińskiej
1/2 czerwonej cebuli
3 łyżki keczupu pikantny
kilka liści kapusty pekińskiej
1/2 czerwonej cebuli
3 łyżki keczupu pikantny
7 dkg sera żółtego
sól pieprz oregano curry
1 łyżka tłuszczu
1 łyżka tłuszczu
Sos czosnkowy
3 łyżki majonezu
1 łyżka kwaśnej śmietany
3 ząbki czosnku zmiażdżonego czosnku
sól pieprz
składniki dokładnie mieszamy
składniki dokładnie mieszamy
Wykonanie:
filet kroimy w kostkę doprawiamy solą pieprzem
smażymy na rozgrzanym tłuszczu 10 minut mieszamy
frytki smażymy na rozgrzany tłuszczu
lub pieczemy w piekarniku na rumiano
w formie 11 x 25 wykładamy frytki
posypujemy startym serem zapiekamy w 200 st
wyjmujemy z piekarnika polewamy keczupem
układamy poszatkowaną kapustę pokrojone pomidory ogórki
cebulę pokrojoną w piórka
wierzch polewamy sosem czosnkowym
wierzch polewamy sosem czosnkowym