Sernik gotowany
Składniki:4 jajka
4 łyżki cukru
5 łyżek mąki pszennej
1 łyżka kakao
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Ciasto 2
4 białka
4 łyżki cukru
4 łyżki mąki ziemniaczanej
1/2 łyżeczki proszku
Ser
80 dkg zmielonego sera
4 żółtka z ciasta
1/2 szklanki mleka
1 budyń
1/2 szklanki mleka
1 budyń
2 łyżki mąki ziemniaczanej
10 dkg masła
1 szklanka cukru
Wykonanie:
1 ciasto
jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę
dodajemy przesianą mąkę z kakao proszkiem do pieczenia
ciasto mieszamy
2 ciasto
białka ubijamy z cukrem na sztywno
10 dkg masła
1 szklanka cukru
Wykonanie:
1 ciasto
jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę
dodajemy przesianą mąkę z kakao proszkiem do pieczenia
ciasto mieszamy
2 ciasto
białka ubijamy z cukrem na sztywno
dodajemy porcjami mąkę proszek
ciasto mieszamy
blaszkę 17 x 27 cm wykładamy papierem do pieczenia
ciasto kakaowe wykładamy łyżką a na nie wykładamy ciasto jasne
pieczemy w 170 st 40 minut
Ser
blaszkę 17 x 27 cm wykładamy papierem do pieczenia
ciasto kakaowe wykładamy łyżką a na nie wykładamy ciasto jasne
pieczemy w 170 st 40 minut
Ser
ser masło cukier podgrzewamy na małym ogniu
dodajemy utarte żółtka budyń rozmieszamy w 1/2 szklane mleka
całość gotujemy 3 minuty mieszamy studzimy
ciasto kroimy na pół wykładamy ciepłą masę serową przykrywamy blatem
dodajemy utarte żółtka budyń rozmieszamy w 1/2 szklane mleka
całość gotujemy 3 minuty mieszamy studzimy
ciasto kroimy na pół wykładamy ciepłą masę serową przykrywamy blatem
ciasta wierzch smarujemy posypujemy startą czekoladą