Translate

Kliknij w zdjęcie poniżej aby dowiedzieć się więcej

Moje książki

Racuchy jabłkowe

 




Racuchy jabłkowe

Składniki:
1.5 szklanki mąki
1 szklanka mleka
3 łyżki cukru
2 jajka
1 łyżeczka skórki z pomarańcza
2 dkg drożdży
tłuszcz do smażenia
3 jabłka

Wykonanie:
letnie mleko 1 łyżkę cukru drożdże mieszamy 
rozczyn  dajemy w ciepłym miejsce na 10 minut
do mąki dajemy rozczyn jajka z cukrem skórkę
ciasto dokładnie wyrabiamy 
dajemy w ciepłe miejsce do podwojenia objętości 
do ciasta dodajemy starte jabłka mieszamy
racuchy kładziemy łyżką na rozgrzany tłuszcz
zdejmujemy na ręcznik papierowy
wierzch posypujemy cukrem pudrem