Składniki:
1.5 szklanki mąki
1 szklanka mleka
3 łyżki cukru
2 jajka
1 łyżeczka skórki z pomarańcza
2 dkg drożdży
tłuszcz do smażenia
3 jabłka
Wykonanie:
letnie mleko 1 łyżkę cukru drożdże mieszamy
rozczyn dajemy w ciepłym miejsce na 10 minut
do mąki dajemy rozczyn jajka z cukrem skórkę
do mąki dajemy rozczyn jajka z cukrem skórkę
ciasto dokładnie wyrabiamy
dajemy w ciepłe miejsce do podwojenia objętości
do ciasta dodajemy starte jabłka mieszamy
racuchy kładziemy łyżką na rozgrzany tłuszcz
racuchy kładziemy łyżką na rozgrzany tłuszcz
zdejmujemy na ręcznik papierowy
wierzch posypujemy cukrem pudrem
wierzch posypujemy cukrem pudrem