Składniki:
1/2 kg mięsa mielonego z łopatki
1 jajko
1 cebula
3 łyżki kaszy manny
3 łyżki mąki pszennej
sól pieprz słodka papryka czosnek
Sos
25 dkg grzybów leśnych
1 cebula
2 łyżki masła
1/2 szklanki śmietany
sól pieprz tymianek
Wykonanie:
mięso doprawiamy solą pieprzem papryką czosnkiem
dodajemy kaszę mannę jajko
masę mięsną dokładnie mieszamy formujemy pulpety
obtaczamy w mące dodajemy do grzybów
Sos grzybowy
opłukane grzyby drobno kroimy podsmażamy z cebulą
doprawiamy solą pieprzem tymiankiem
podlewamy 3 szklankami wody dodajemy pulpety
podlewamy 3 szklankami wody dodajemy pulpety
gotujemy 25 minut pod przykryciem
na koniec dolewamy śmietanę
pulpety podajemy z kaszą przepis Tutaj lub ziemniakami