Składniki :
3 jajka (żółtka)
2 szklanki mąki pszennej
3/4 szklanka cukru
1/2 szklanki oleju
1/2 szklanki mleka
1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
Masa
3 białka z ciasta
400 ml kwaśnej śmietany
4 łyżki cukru
1 budyń
białka z cukrem ubijamy na sztywno
dodajemy budyń śmietanę
masę dokładnie mieszamy
Jabłka
1 kg jabłek
cynamon
jabłka kroimy w kosteczkę oprószamy cynamonem mieszamy
Wykonanie:
żółtka z cukrem ucieramy na puszystą masę
Wykonanie:
żółtka z cukrem ucieramy na puszystą masę
dolewamy olej mleko dodajemy mąkę proszek
ciasto dokładnie mieszamy dajemy do formy 27 x 17 cm
wyłożonej papierem do pieczenia
na ciasto wykładamy jabłka a na nie masę
ciasto pieczemy w 170 st około 50 minut
wyłożonej papierem do pieczenia
na ciasto wykładamy jabłka a na nie masę
ciasto pieczemy w 170 st około 50 minut