Składniki :
3 jajka
1.5 szklanki mąki pszennej
1 szklanka cukru
1 budyń
1 łyżka kakao
1/2 szklanki oleju
1/2 szklanki mleka
1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżka kakao
1/2 szklanki oleju
1/2 szklanki mleka
1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
4 łyżki dżemu
Wykonanie:
jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę
Wykonanie:
jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę
dolewamy olej mleko dodajemy mąkę budyń proszek
ciasto dokładnie mieszamy dzielimy na 2 części
większą część ciasta dajemy do formy 21 cm
wyłożonej papierem do pieczenia
do pozostałego ciasta dodajemy kakao mieszamy
na jasne ciasto wykładamy ciasto kakaowe układamy plasterki jabłek
większą część ciasta dajemy do formy 21 cm
wyłożonej papierem do pieczenia
do pozostałego ciasta dodajemy kakao mieszamy
na jasne ciasto wykładamy ciasto kakaowe układamy plasterki jabłek
ciasto pieczemy w 170 st około 50 minut ciepłe smarujemy dżemem