Translate

Kliknij w zdjęcie poniżej aby dowiedzieć się więcej

Moje książki

Bigos

 

Bigos

Składniki:
1 kg kapusty kiszonej
1/2 główki białej kapusty 
80 dkg szynki wieprzowej
20 dkg boczku wędzonego
1/2 kg kiełbasy
1 cebula
sól pieprz słodka papryka
3 liście laurowe
5 ziela angielskiego
4 ząbki czosnku
4 łyżki koncentratu pomidorowego

Wykonanie:
kapusty gotujemy w oddzielnych garnkach z przyprawami ziele angielskie liść laurowy
opłukane mięso kroimy w kostkę podsmażamy z cebulą czosnkiem
podlewamy wodą dusimy około godziny pod przykryciem
doprawiamy solą pieprzem papryką 
wędlinę boczek kroimy w kostkę podsmażamy dodajemy koncentrat pomidorowy 
składniki bigosu mieszamy gotujemy 30 minut na małym ogniu