Szarlotka z polewą chałwową
Składniki:
okrągłe biszkopty
Masa1 kg jabłek
25 dkg masła
25 dkg masła
garść orzechów włoskich
1 galaretka cytrynowa
Polewa
20 dkg chałwy
2 łyżki śmietanki
Wykonanie:
formę 20 cm wkładamy biszkoptami
1 galaretka cytrynowa
Polewa
20 dkg chałwy
2 łyżki śmietanki
Wykonanie:
formę 20 cm wkładamy biszkoptami
galaretkę zalewamy 1/2 szklanki wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
Masa jabłkowa
masło ucieramy na puszystą masę
Masa jabłkowa
masło ucieramy na puszystą masę
dodajemy tężejącą galaretkę pokrojone jabłka orzechy mieszamy
masę wykładamy na biszkopty zalewamy polewą
szarlotkę dajemy do lodówki na 2 godziny