Sernik z wiaderka z galaretką
Składniki:
1 kg sera z wiaderka
1 szklanka śmietany 30 %
1/2 szklanki cukru
2 galaretki
okrągłe biszkopty
ulubione owoce
Galaretka na wierzch
1 galaretka
galaretkę zalewamy 1,5 szklanki wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
Wykonanie:
Wykonanie:
2 galaretki zalewamy 1 szklanką wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia studzimy
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
dodajemy ser tężejącą galaretę masę mieszamy
w formie 22 cm układamy biszkopty na nie dajemy masę serową
w formie 22 cm układamy biszkopty na nie dajemy masę serową
[biszkopty można nasączyć alkoholem lub wodą z cytryną]
sernik zalewamy tężejącą galaretką dajemy do lodówki na parę godzin
sernik zalewamy tężejącą galaretką dajemy do lodówki na parę godzin