1 łyżka kwaśnej śmietany
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
Ser:
1 kg sera
4 jajka
1 szklanka cukru
3 szklanki mleka
1 budyń
Piana
3 białka
3 łyżki cukru pudru
1 łyżka budyniu
Wykonanie:
masło ścieramy do mąki na tarce o dużych oczkach
dodajemy cukier śmietanę żółtka proszek
ciasto zarabiamy dajemy do lodówki na 30 minut
wałkujemy dajemy na blachę 25 x 30 cm
wałkujemy dajemy na blachę 25 x 30 cm
wyłożoną papierem do pieczenia
Ser
ser miksujemy z jajkami cukrem
Ser
ser miksujemy z jajkami cukrem
dolewamy gorące mleko dosypujemy budyń
masę serową mieszamy wykładamy na ciasto
sernik pieczemy godzinę w 170 st
Piana
białka ubijamy z cukrem na sztywno
Piana
białka ubijamy z cukrem na sztywno
dodajemy budyń masę mieszamy
pianę przekładamy do worka cukierniczego wykładamy na sernik
pianę przekładamy do worka cukierniczego wykładamy na sernik
zapiekamy około 15 - 20 minut w 170 st