Składniki:
2 szklanki mąki
2 jajka
1.5 szklanki kefiru
15 dkg kiełbasy
2 jajka
1.5 szklanki kefiru
15 dkg kiełbasy
kawałek czerwonej papryki
1/2 dużej cebuli
1 łyżeczka sody
sól kurkuma
tłuszcz do smażenia
Wykonanie:
do miski dajemy kefir sodę mąkę jajka pokrojoną cebulę paprykę startą kiełbasę
doprawiamy solą pieprzem kurkumę
1 łyżeczka sody
sól kurkuma
tłuszcz do smażenia
Wykonanie:
do miski dajemy kefir sodę mąkę jajka pokrojoną cebulę paprykę startą kiełbasę
doprawiamy solą pieprzem kurkumę
ciasto dokładnie mieszamy
racuszki kładziemy łyżką na rozgrzany tłuszcz
smażymy na złoty kolor z obu stron
smażymy na złoty kolor z obu stron