Racuchy cukiniowe
Składniki:
1 średnia cukinia
Wykonanie:
cukinię ścieramy na tarce o dużych oczkach
1 szklanka mąki
1 jajko
1/2 szklanki jogurtu
1/2 łyżeczki sody
sól pieprz
1 jajko
1/2 szklanki jogurtu
1/2 łyżeczki sody
sól pieprz
szczypiorek
tłuszcz do smażenia
tłuszcz do smażenia
Sos
2 łyżki majonezu
3 ząbki czosnku
1/3 szklanki jogurtu
sól pieprz
majonez łączymy z jogurtem
dodajemy zmiażdżony czosnek sól pieprz
składniki sosu dokładnie mieszamy
Wykonanie:
cukinię ścieramy na tarce o dużych oczkach
dajemy na sito aby pozbyć się nadmiaru płynu
do miski dajemy mąkę jogurt jajko sodę cukinię
doprawiamy solą pieprzem
masę mieszamy kładziemy łyżką na rozgrzany tłuszcz
smażymy na złoty kolor z obu stron
smażymy na złoty kolor z obu stron
racuchy podajemy z sosem czosnkowym