Translate

Kliknij w zdjęcie poniżej aby dowiedzieć się więcej

Moje książki

Racuchy cukiniowe



Racuchy cukiniowe

Składniki:
 
1 średnia cukinia
1 szklanka mąki
1 jajko
1/2 szklanki jogurtu
1/2 łyżeczki sody
sól pieprz
szczypiorek
tłuszcz do smażenia

Sos
2 łyżki majonezu
3 ząbki czosnku
1/3 szklanki jogurtu
sól pieprz
majonez łączymy z jogurtem 
dodajemy zmiażdżony czosnek sól pieprz
składniki sosu dokładnie mieszamy


Wykonanie:
cukinię ścieramy na tarce o dużych oczkach 
dajemy na sito aby pozbyć się nadmiaru płynu 
do miski dajemy mąkę jogurt jajko sodę cukinię
doprawiamy solą pieprzem 
masę mieszamy kładziemy łyżką na rozgrzany tłuszcz
smażymy na złoty kolor z obu stron 
racuchy podajemy z sosem czosnkowym