Ciasto Fale Dunaju z brzoskwiniami
Składniki :
4 jajka
2 szklanki mąki pszennej
1 szklanka cukru
1 duża łyżka kakao
1/2 szklanki oleju
1/2 szklanki mleka
1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
Krem
1.5 szklanki mleka
12 dkg masła
3/4 szklanki cukru
1 budyń
1 puszka brzoskwiń
1 szklankę mleka gotujemy w pozostałym mieszamy budyń
dolewamy do mleka mieszamy
dodajemy cukier masło budyń gotujemy 2 minuty
Polewa
1 czekolada
2 łyżki śmietanki
składniki polewy podgrzewamy
Wykonanie:
jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę
Wykonanie:
jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę
dolewamy olej mleko dodajemy mąkę z proszkiem
ciasto dokładnie mieszamy dzielimy na 2 części
jedną część ciasta dajemy do formy 21 cm
wyłożonej papierem do pieczenia
do pozostałego ciasta dodajemy kakao mieszamy
na jasne ciasto wykładamy ciasto kakaowe dajemy brzoskwinie
pieczemy w 170 st około 50 minut
jedną część ciasta dajemy do formy 21 cm
wyłożonej papierem do pieczenia
do pozostałego ciasta dodajemy kakao mieszamy
na jasne ciasto wykładamy ciasto kakaowe dajemy brzoskwinie
pieczemy w 170 st około 50 minut
na ciasto wykładamy krem studzimy wierzch polewamy polewą
ciasto dajemy do lodówki na 4 godziny