Translate

Kliknij w zdjęcie poniżej aby dowiedzieć się więcej

Moje książki

Ciasto Fale Dunaju z brzoskwiniami

 

Ciasto Fale Dunaju z brzoskwiniami

Składniki :

4 jajka
2 szklanki mąki pszennej
1 szklanka cukru
1 duża łyżka kakao
1/2 szklanki oleju
1/2 szklanki mleka
1.5 łyżeczki proszku do pieczenia

Krem
1.5 szklanki mleka
12 dkg masła
3/4 szklanki cukru
1 budyń
1 puszka brzoskwiń
1 szklankę mleka gotujemy w pozostałym mieszamy budyń
dolewamy do  mleka mieszamy 
dodajemy cukier masło budyń gotujemy 2 minuty

Polewa
1 czekolada 
2 łyżki śmietanki
składniki polewy podgrzewamy

Wykonanie:
jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę 
dolewamy olej mleko dodajemy mąkę  z proszkiem
ciasto dokładnie mieszamy dzielimy na 2 części
jedną część ciasta dajemy do formy 21 cm
wyłożonej papierem do pieczenia
do pozostałego ciasta dodajemy kakao mieszamy
na jasne ciasto wykładamy ciasto kakaowe dajemy brzoskwinie
pieczemy w 170 st około 50 minut
na ciasto wykładamy krem studzimy wierzch polewamy polewą 
ciasto dajemy do lodówki na 4 godziny