Karkówka a`la kebab
Składniki:1 kg karczku
Marynata
1/2 szklanki pikantnego keczupu
2 łyżki majonezu
1 łyżka jogurtu
sól pieprz zioła
3 ząbki zmiażdżonego czosnku
sól pieprz zioła
3 ząbki zmiażdżonego czosnku
składniki marynaty dokładnie mieszamy
2 duże cebule
2 duże czerwone papryki
Wykonanie:
opłukane mięso osuszamy kroimy na 1cm kawałki
mięso zanurzamy w marynacie
Wykonanie:
opłukane mięso osuszamy kroimy na 1cm kawałki
mięso zanurzamy w marynacie
przekładamy do naczynia żaroodpornego
posypujemy pokrojoną cebulą papryką
zostawiamy w lodówce na 2 godziny
pieczemy w 190 st godzinę pod przykryciem
pieczemy w 190 st godzinę pod przykryciem
pokrywkę zdejmujemy pieczemy 30 minut