Translate

Kliknij w zdjęcie poniżej aby dowiedzieć się więcej

Moje książki

Deser malinowy



Deser malinowy

Składniki:
2 galaretki malinowe
1/2 kg malin

Śmietana
1/2 litra śmietany 30 %
3 łyżki cukru pudru
3 łyżeczki żelatyny
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno 
dolewamy płynną żelatynę masę mieszamy 
przekładamy do worka cukierniczego z końcówką rozetki

Wykonanie:
maliny płuczemy na sitku pod bieżącą wodą osuszmy
galaretki rozpuszczamy w 1 szklankach wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia studzimy
maliny płuczemy na sitku pod bieżącą wodą osuszamy
układamy do formie keksowej 11 x 25 cm zalewamy tężejącą galaretką
deser dajemy do lodówki na 2 godziny 
wyjmujemy dekorujemy bitą śmietaną 
ponownie wkładamy do lodówki na 2 godziny